Covid-19 ako kariérna príležitosť pre študentov

Hugo Hurtoň 27. 10. 2020

Covid 19 je síce globálne rozšírený iba necelý rok, ale priniesol zmeny ktoré inokedy trvajú celé dekády.

Firmy sa snažili zastaviť prepúšťanie maximálne ako sa dalo, ale druhá vlna Covid 19 zasiahla už vo väčšej miere aj slovenských zamestnávateľov. 

Študenti v pozícii zamestnancov boli zasiahnutí ako úplne prví keďže patria väčšinovo do skupiny dohodárov a firmy ich mohli ľahko prepustiť. To čo sa však zdalo ako ich veľká nevýhoda sa stane teraz ich výhodou.

Veľká výhoda zamestnávania študentov je kombinácia flexibilného zamestnávania a objavovanie talentu. Obe možnosti budú spoločnosti potrebovať už čoskoro. 

Trh práce sprevádza veľká neistota a jeho zotavenie je oneskorené oproti zotaveniu ekonomiky. Ak sa zamestnávateľ rozhodne prijať niekoho na plný úvazok, musí si byť istý tým že ho vie využiť a že sa mu zamestnanec vyplatí. 

Naopak študenta je možné zamestnať okamžite aj s neistými vyhliadkami jeho využitia, pretože ho zamestnávateľ platí iba keď pracuje. Spoločnosti zároveň aj v týchto ťažkých časoch nemôžu rezignovať na jeden z pilierov úspechu a to je nový talent v ich spoločnosti.

Núti vás momentálna situácia tráviť čas doma? Využite ju naplno!

Stážuj prináša študentom spoločnosti a spoločnostiam študentov. Svoju stáž si každý môže vytvoriť za pár sekúnd:)

Ak hľadáte stáž alebo uvažujete o novej skúsenosti v obklopení odborníkov, využite tento čas na hľadanie novej stáže. Pripravte si odpovede na naše jednoduché otázky
v úvode stránky a vyplňte formulár, ktorý zvýši vašu šancu získať kvalitnú stáž.


Ďalšie články